Belladonna

Belladonna is een…. ja, euhm…. Belladonna is een Belladonna. Moeilijker moet dat niet zijn. Ze komt uit een land hier ver vandaan, waar mensen in zandkastelen wonen omdat het toch nooit regent. Regent het hier dan wel af en toe? En vinden jullie dat erg? Nu ja, hier zijn ook wel mooie huizen. En planten en bloemen en grasvelden en bomen om in te klimmen en… Klimmen jullie ook graag in bomen? En liedjes zingen, vinden jullie dat ook leuk?

In – of liever met – “Belladonna” nemen Lise Bridts (Lea) en Helga Smits (Belladonna) de kleuters mee op reis in hun eigen fantasie. Ze vertellen over hun reizen en hun avonturen en zingen liedjes over alles wat ze tegenkomen. De kinderen worden ook uitgenodigd om mee te doen, om verhalen te vertellen maar vooral ook om mee te zingen en te dansen. Fantasie, muziek en humor, dat zijn de ingrediënten van deze reizende voorstelling, geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar.

De kinderen zitten in de kring als Lea binnenkomt om over haar reizen te vertellen. Belladonna is een beetje schuchter in het begin, maar daar komt snel verandering in als ze ziet waar ze terecht is gekomen! Al snel neemt zij het voortouw in de muzikale vertelling, soms tot ergernis van Lea maar tot groot jolijt van de toeschouwers!

De voorstelling duurt 15 à 25 minuten (naargelang de leeftijd van de kleuters) en wordt gespeeld in het eigen klaslokaal. Er wordt voor maximaal één klas tegelijk gespeeld, op die manier kunnen alle kinderen voldoende aan bod komen en kan de moeilijkheidsgraad van de verhalen aangepast worden aan de leeftijd van het publiek